Jeugd (12 t/m 15 jaar)

Jeugd tussen de 12 en 15 jaar volgt geen aparte cursus maar maakt kennis met de handboogsport in een wekelijkse jeugdtraining.
Momenteel hebben wij twee jeugdgroepen: één op de maandag en één op de woensdag vanaf 19:00 tot 20:30 uur. Hier zijn altijd trainers aanwezig die door de NHB op niveau 2 of 3 gecertificeerd zijn.
Wij verwachten ook dat de jeugd regelmatig en op tijd aanwezig is.

Als club zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Handboogbond en alle leden van Concordia zijn dus ook automatisch lid van de NHB.
In de eerste maanden kan de jeugd met verenigingsmateriaal schieten. Daarna moet ten minste een eigen set pijlen aangeschaft worden (kosten zijn rond de € 75,-).
Actuele prijzen voor het lidmaatschap zijn hier te vinden.

De doelstelling van de jeugdtraining bij KNHS Concordia is het bevorderen van de handboogsport. Wij moedigen dus alle jeugdschutters aan om deel te nemen aan wedstrijden (meestal op een zaterdag).
Hierbij vragen wij ook ondersteuning van de ouders (bv. carpoolen bij wedstrijden, het aanschaffen van eigen materiaal).
Jeugdschutters die serieus met de handboogsport bezig zijn, kunnen na afspraak ook op andere clubavonden trainen.

Helaas is er landelijk meer interesse in de handboogsport dan de verenigingen aankunnen en ook KNHS-Concordia is gedwongen om een wachtlijst te hanteren.
Instromen in een jeugdgroep gebeurt meestal na de zomervakantie en in februari (als jeugdleden van 16 jaar overgaan naar de volwassenen).
Om op de wachtlijst te komen, vul je het jeugd inschrijfformulier in.