Lidmaatschap

Kandidaat-lidmaatschap

Voordat je bij Concordia lid wordt is het gebruikelijk om eerst kandidaat-lid te zijn. Dit is een periode van drie maanden. In deze periode wordt je nog niet aangemeld bij de Nederlandse Handboogbond. Ook is het niet nodig dat je over je eigen materialen beschikt. Tijdens je kandidaatperiode mag je kosteloos gebruik blijven maken van de handbogen en andere toebehoren van Concordia. Wel wordt het aangeraden om je langzaam te gaan oriënteren, zodat je weet wat je wilt gaan kopen als je volwaardig lid wordt. In de drie maanden van het kandidaat-lidmaatschap is het niet mogelijk om de sleutel van het complex tegen borg aan te schaffen, ook mag je niet mee doen met het Koningschieten en de algemene ledenvergadering. Wel mogen kandidaat-leden meedoen met de interne zomer- en wintercompetities en aan de laddercompetitie.

Voordat je kandidaat-lid bij Concordia kan worden moet je de beginnerscursus bij ons hebben gevolgd, of aantoonbaar kunnen maken dat je over een bepaalde basiskennis beschikt, welke op een andere manier is opgedaan.

Lidmaatschap

Na je kandidaat-lidmaatschap kan je volwaardig lid worden. Je mag dan meestemmen bij de algemene ledenvergadering, meedoen met het Koningschieten, en je kan (vanaf 18 jaar) de sleutel tegen borg aanschaffen. Met deze sleutel is het mogelijk om buiten clubavonden te komen boogschieten.

Het lidmaatschap is voor iedereen ouder dan 16 jaar mogelijk. Vanaf 12 jaar kan je jeugdlid worden.

Opzegtermijn
KNHS Concordia hanteert een opzegtermijn van twee kalendermaanden na schriftelijke opzegging. Dit kan per brief, maar ook per e-mail naar bestuur @ knhs-concordia.org .